Laxsjöns FVO

Adress: Billingsfors Visa karta

Adress: Billingsfors

Laxsjön - en fiskrik sjö med många möjligheter! Få vatten kan tävla med Laxsjön när det gäller fisktillgång. Särskilt när det gäller stor gädda och grov abborre har Laxsjön utmärkt sig i tidningarnas rekordtabeller.

I Laxsjön finns även en gammal storväxt öringstam. Ett antal rejäla öringar mellan tre och sex kilo fångas varje år. Stenebyälven som har sitt utlopp vid sjöns västsida har i alla tider spelat en viktig roll som lekälv för sjöns öringbestånd. I fiskevårdsområdet ingår även den nerströms belägna Långbrohöljen med den vackra Långbroströmmen mellan.

Fiskeregler
* Fiskekortet får ej överlåtas.
* Max antal öringar per dag: 3
* Minimimått öring: 40 cm
* Öringen i Laxsjön är fredad under tiden: 1/10 - 31/12
* Ryckfiske är förbjudet liksom ståndfiske.
* Odlad mark får ej beträdas liksom tomtmark eller annat inhägnat område, industrimark o. dyl.
* Fisketillsyningsmännen är försedda med särskilt märke och det föreligger skyldighet att visa upp fiskekort, legitimation, redskap, väskor eller fångst på deras begäran. Fiskereglerna gäller också vid laga ansvar och överträdelse beivras.
* Ungdomar under 16 år fiskar gratis men under gällande regler.

Visa mer

Om denna aktivitet

Hotell

Baldersnäs Herrgård

Avstånd: 2,1 km
Baldersnäs Herrgård
Hotell

Boende Baldersnäs Flygel

Avstånd: 2,2 km
Våra rum är inspirerande och harmoniska, inredda med känsla från Signeras möbelkollektion - Nordisk stilren design. Alla rum i flyglarna är dubbelrum med utgång till terrassen och utsikt över Laxsjön och ängarna.