Top Menu

mall

Bushcraft & Survival Basic

Adress: Auktsjaur 16, 93391 Arvidsjaur Visa karta

Adress: Auktsjaur 16, 93391 Arvidsjaur

Lev och bo i skogen under ett fartfyllt dygn och lär er ovärderlig och grundläggande kunskap inom överlevnad och bushcraft, i både teori och praktik. Kunskap som ni har nytta av oavsett om det handlar om en överlevnadssituation eller enbart om att göra livet behagligt under en campingtur.

Ni får lära er vad som är viktigt att tänka på när man rör sig ute i skogen. Vad kan man vidta för åtgärder för att inte hamna i en utsatt situation? Vad ska man tänka på och prioritera och hur går man tillväga för att komma helskinnad ut ur situationen? Ni lär er bland annat hur man alltid lyckas göra upp eld och kursen innehåller även moment som matlagning över eld och rening av vatten, camp, egenvård, STOP, PPPPP, 5 C´s, orientering, uttorkning och hypotermi.

Under barmarksäsongen övernattar vi i tält/ tarp och under vintersäsongen i enkel vildmarksstuga.

I priset ingår:
- Instruktör under hela aktiviteten
- Måltider (1 x frukost, 1 x lunch 1 x middag samt snacks)
- Utrustning som tält/tarp, fiskeutrustning, snöskor, vintersovsäck vid behov
- Boende 1 natt i tält/ tarp eller vildmarksstuga beroende på säsong
- Transfer mellan lodgen och startpunkten

Vi anpassar kursupplägget efter den enskilda gruppens erfarenhet. De flesta moment ingår alltid i programmet i större eller mindre grad beroende på gruppens förkunskaper. Efter genomförd bokning skickar vi ut ett formulär som sedan ligger till grund för det exakta programmet. Fördelningen av teori och praktik samt tiden som läggs ner på de olika momenten skräddarsys för att passa just ert behov. Denna kurs är speciellt anpassningsbar för (barn) familjer. Alla måltider intages i naturen och vi hjälps åt med tillberedning mm. Vi skickar ut en packlista till er som är anpassad efter säsongen så att ni vet vad som behöver packas med inför resan.

Övrigt
Vi erbjuder även längre kurser inom Bushraft & Survival, boende rum och vildmarksstugor, café, shop med fiske- och vildmarksutrustning, fiske, småviltjakt på egen hand, hundspann, skotersafari, konferens

Allmänna regler
Kursen genomförs på engelska eller svenska av erfaren och certifierad instruktör.
En grupp ska minst bestå av en deltagare över 18 år. Minimum ålder för deltagande är 5 år.
Deltagare under 18 år ska antingen ha målsman närvarande eller deras skriftliga tillstånd.
Minst 2 deltagare per bokning.

Show more
Boende

Abborrträsk Natursafari - Isfiske efter stridbar storrödingsfiske

Avstånd: 33 km
Upplev spännande pimpelfiske efter stridbar storröding och samvaro vid lägerelden på värmande renskinn i Lapplands vildmark. Boka ett fiskeäventyr med familjen eller gruppen vid några av Sveriges bästa rödingvatten, passar ung som gammal.
Annorlunda Boende

Abborrträsk Natursafari - Flugfiske efter stridbar storröding

Avstånd: 33 km
I detta unika område i Lapplands vildmark kan du flugfiska från båt, flytring och land i några av Sveriges bästa rödingvatten. Här finns förutsättningarna för ett riktigt bra fiskeäventyr. Att försöka lura den stridbara storrödingen eller en grov öring till hugg är en spännande utmaning väl värd att anta.