Bäversafari

Adress: Tallvägen 6, 79015 Sundborn Visa karta

Adress: Tallvägen 6, 79015 Sundborn

Bävern är ett fascinerande djur som är svår att se på nära håll. Har du sett en bäver någon gång? Följ med våra kunniga guider till en stilla sjö i skymningen. Vi lyckas nästan alltid komma nära flera bävrar under en kväll.

Visste du att en bäverhydda kan vara lika hög som en människa? Och att bävern kan fälla grova aspar med bara tänderna? Har du någonsin inspekterat ingenjörskonsten hos en bäverdamm? Följ med på en spännande resa i en svensk skogssjö och se bävern arbeta vid sin hydda i skymningen!

Program:
Möt er guide under eftermiddagen. Turen börjar med en introduktion till Bergslagens djurliv och praktisk vägledning till hur vi kan maximera våra chanser att se vilda djur. Vi färdas tillsammans i gummibåt med elektrisk motor på en å och en liten sjö i jakt på bäver och andra vilda djur. Under kvällen stannar vi till på en ö där vi äter en utomhusmiddag. När det blir mörkt avslutar vi turen och beger oss tillbaka till startpunkten.

Inkluderat: Guidad exkursion, kvällsmål.
Ej inkluderat: Resa till och från startpunkten.

Plats: Den här turen börjar och slutar vid Karmansbo herrgård.

Tider: Turen startar och slutar beroende på säsong enligt följande. Det är viktigt att du kommer i tid. Ring oss om du blir sen.

•1 April – 15 May: 17 - 22
•16 May- 31 July : 18 - 23
•1 August – 27 August: 17 - 22
•28 augusti – 30 September: 16 - 21


Övrigt
Rekommenderad lägsta ålder är 8 år. Vuxna deltagare måste vara simkunniga. Turen inkluderar ingen vandring.

Visa mer
Camping

Husbilsplats vid Hjälmare docka

Avstånd: 36,8 km
Husbilsplatserna är belägna vid Hjälmare docka / Hjälmare kanals besökcentrum. Wc, dusch, spöfiske ingår och elen är avgiftsfri.