Älgsafari

Adress: Tallvägen 6, 79015 Sundborn Visa karta

Adress: Tallvägen 6, 79015 Sundborn

Bergslagen är ett av Sveriges vilttätaste områden där skogens konung älgen lever i sitt naturliga tillstånd. Vi lämnar älggaranti och ser ofta mycket älg och andra djur under en tur. Följ med våra erfarna guider på en resa i älgens värld, en unik chans att möta dessa mäktiga djur i sitt vilda tillstånd!

När skymningen faller vaknar skogen till liv och älgen reser sig upp ur sin vila för att söka föda. Då vandrar vi tillsammans på djurens egna stigar, de som leder in i den täta skogen och tar oss till älgens vardagsrum. Våra färdledare har en alldeles speciell förkärlek för detta ståtliga djur, och med stor hängivelse förmedlar de sina kunskaper om älgens liv. De visar också hur vi kan kommunicera med älg i olika situationer med hjälp av lockrop och signaler. Något som kan komma väl till pass under kvällen...

I väntan på kvällens älgmöten tänder vi en brasa och hjälps åt att duka fram middagen som vi äter vid lägerelden. Sedan beger vi oss ut till fots i älgmarkerna och åker även kortare sträckor med minibuss på spaning i skymningen. På den här guidade turen har vi stora chanser att få se både älg, rådjur, bäver och skogshare, men även mer sällsynta djur som varg och lodjur.

Övrigt
Datum: Denna tur erbjuds på fasta datum april-september.

Tid & plats: Turen utgår från Kolarbyn som ligger 3 km utanför Skinnskatteberg. Du tar dig enkelt dit med tåg till Skinnskatteberg och vidare med buss.

1 April – 15 May: 17 - 22 hours
16 May- 31 July : 18 - 23 hours
1 August – 27 August: 17 - 22 hours
28 augusti – 30 September: 16 - 21 hours

Ingår i priset: Guidad tur och vildmarksmiddag.

Övrigt: Rekommenderad lägsta ålder 8 år. Deltagare bör kunna vandra obehindrat i skogen. Vi vandrar på stigar och i terräng ca 1 timme med flera stopp. Svårighetsgrad: Lätt/medel. Vi rekommenderar att du tar med dig vädertåliga kläder och skor för vandring, varma kläder för kalla nätter, ficklampa, kamera.

Visa mer
Vandrarhem

Fallängetorp för fä och folk

Avstånd: 36,1 km
På Fallängetorp lantgård, vandrarhem, B&B och stuga mitt i naturen bor du i mysiga Lillstugan eller i Mellangården, vandrarhemmet med hög tillgänglighetsanpassning. Vår KRAV-certifierade gård har kor, får, hästar och höns samt många härliga naturupplevelser.