Vargsafari Sommar

Adress: Tallvägen 6, 79015 Sundborn Visa karta

Adress: Tallvägen 6, 79015 Sundborn

Månen skiner över granskogen och en ensam varghanne ylar i natten. På marken syns färska spår som vittnar om flockens framfart genom skogen. Vår färdledare lyckas med stor hängivelse förmedla känslan av närheten till naturen och vargens närvaro. Med hjälp av erfarenhet och lokalkännedom planerar vi kvällens exkursion i detalj. Det blir en lång natt tillsammans i den mörka skogen, och med stora chanser att höra vargarna yla.

Program

Dag 1 Ankomst, vargsafari
Turen börjar på Pensionat Udden, Baggbron, där vi välkomnas av en av Sveriges främsta vargforskare som ger oss en djupgående föreläsning om vargarnas liv. Senare på eftermiddagen beger vi oss ut i det närliggande vargreviret för att göra i ordning vår lägerplats en bit ifrån där vi antar vargarna håller till. Under kvällen äter vi ett kvällsmål vid lägerelden och spenderar sedan kvällen och natten till att spana och lyssna efter vargarna. Efter en sen natt kryper vi ner i våra varma sovsäckar och sover i tält mitt i vargreviret.

Dag 2 Vargsafari, brunch och avfärd
Beroende på vad som hände under natten så kan det hända att vi går upp tidigt på morgonen för mer spaning. Sedan packar vi ihop lägerplatsen och åker tillbaka till pensionatet för en varm brunch innan vi avslutar turen.

Inkluderat i paketet:
Guidad exkursion, kvällsmål dag 1, brunch dag 2. Natt i tält med sovsäckar.

Ej inkluderat:
Resa till och från startpunkten.

Boende:
Den här turen inkluderar boende i tält. Vi håller med sovsäckar, reselakan, uppblåsbart liggunderlag samt resekudde.

Tider:
Turen startar kl 13 dag 1 och slutar kl 12 dag 2. Det är viktigt att du kommer i tid. Ring oss om du blir sen.

Plats:
Den här turen startar på Pensionat Udden i Baggbron utanför Skinnskatteberg.

Övrigt
Kom ihåg att äta lunch innan ankomst. Rekommenderad lägsta ålder är 15 år. Observera att merparten av guidningen sker på engelska. Deltagare måste kunna vandra i skogen utan svårigheter. Längden på vandringarna beror på var djuren befinner sig för tillfället. Vi kan komma att vara uppe sent på natten och tidigt på morgonen. Svårighetsgraden är medium. Vi kan komma att gå i ojämn terräng utan stigar, även i mörker, men det blir ofta många stopp längs vägen.

Visa mer
Vandrarhem

Fallängetorp för fä och folk

Avstånd: 36,5 km
På Fallängetorp lantgård, vandrarhem, B&B och stuga mitt i naturen bor du i mysiga Lillstugan eller i Mellangården, vandrarhemmet med hög tillgänglighetsanpassning. Vår KRAV-certifierade gård har kor, får, hästar och höns samt många härliga naturupplevelser.