Lev livet på din egen flotte

Adress: Granö Beckasin Campingvägen 15, 922 95 Granö Visa karta

Adress: Granö Beckasin Campingvägen 15, 922 95 Granö

Bygg din egen flotte av timmer och rep och låt den föra dig nedströms den stilla Umeälven. Upplev naturen på riktigt nära håll. Njut av stillheten och lugnet i Europas sista vildmark. Låt de ständigt ljusa sommarnätterna i norr ge dig ett minne för livet.

Välj mellan 1, 2 eller 7 dagars tur.

Gå i land där du har lust. Ströva i skogen och stanna till och vila i en vacker glänta. Upptäck spåren efter den gamla flottningstiden. Lägg till vid en strand och bada. Fiska när du har lust. Ta en tur med kanoten som följer med flotten. Eller avnjut en kväll med förbeställd middag intill älven. Vår guide hjälper till att bygga flotten.

I grundutrustningen ingå: Timmer, rep, paddlar, förvaringslåda, störar, flytvästar, livboj, tarp (robust tältduk), vattentermometer, tändstickor, plåt för spritkök, förbandslåda, hink, sopsäckar, toalettpapper, toalettspade, färskvattendunkar, topografisk karta och aktivitetsfolder.

Övrigt
1 dags tur:
Om du så önskar packar vi en låda med mat med smak av Västerbotten. Maten lagar du själv över öppen eld eller på stormkök. Vi möts på Granö camping tidigt på morgonen. Där bygger vi den tre gånger tre meter stora flotten vilket tar oss ungefär två timmar. Sedan sjösätter vi flotten och ni beger er ut på ett njutningsfullt äventyr. Du avslutar din resa i Ottonträsk där vi hjälper dig att riva flotten och plocka ihop all utrustning. Stockarna låter vi vara kvar i älven.

2 dagars tur:
Sover gör du på flotten eller i tält. Om du så önskar packar vi en låda med mat med smak av Västerbotten. Maten lagar du själv över öppen eld eller på stormkök. Vi möts på Granö Camping runt lunchtiden där vi bygger den tre gånger tre meter stora flotten innan ni beger er ut på äventyret. Du avslutar din resa nästa dag i Ottonträsk där vi hjälper dig att riva flotten och plocka ihop all utrustning. Stockarna låter vi vara kvar i älven.

7 dagars tur:
Vår guide hjälper till att bygga flotten. Sover gör du på flotten eller i tält. Om du så önskar packar vi en låda med mat med smak av Västerbotten. Maten lagar du själv över öppen eld eller på stormkök.
Dag 1 anländer ni någon gång mellan klockan 10 och 16. Vi avtalar en tid som passar er. På campingen får ni all beställd utrustning. Under dagen lär vi er hur en riktig timmerflotte som är tre gånger sex meter byggs.
På morgonen dag 2 packar vi all utrustning i vår buss och åker med er till Tuggensele där ni kommer att bygga er egen timmerflotte som i 7 dagar blir ert hem. Dag 8 avslutar du resan 50 km nedströms Umeälven i byn Ottonträsk. Där hjälper vi dig att riva flotten och plocka ihop all utrustning. Stockarna låter vi vara kvar i älven.

Allmänna regler
Minst 2 vuxna/timmerflotte. Simkunnighet hos vuxna.
Allt deltagande sker på egen risk.

Visa mer

Om denna aktivitet