Gåsjakt i Gåsriket

Adress: Gåsriket Mötesplats: OK Tankstation Södra Vägen 1, 592 40 Vadstena Visa karta

Adress: Gåsriket Mötesplats: OK Tankstation Södra Vägen 1, 592 40 Vadstena

Jaga vid Tåkern/Vättern som är en av Sveriges största fågelsjöar och känd för sina stora mängder gäss under hösten. Här jagar ni på egen hand efter anvisning av jaktledningen.

Vi förfogar över drygt 8 000 hektar mark i anslutning till Tåkern/Vättern. Jakten bedrivs gruppvis med hjälp av bulvaner, för att locka ner gässen vid deras fodersök på morgon och eftermiddag. Vi följer er ut till jaktområdet och hjälper er igång, efter anvisning av jaktledningen är det jakt på egen hand. Det är ni själva som transporterar er lånade utrustning till fälten och ansvarar för återlämning innan avresa. Ni får gärna ha med er egen apporterande hund till jakten.

Under jakten ser våra jaktledare till att ni får skifta områden under era jaktdagar för att ni ska få största möjliga utbyte av er vistelse hos oss, det är ni själva som packar ihop utrustningen när ni ev vill byta fält. Under jaktperioden har vi flera grupper igång samtidigt, men ni störs aldrig av varandra då jaktområdena är mycket vidsträckta.

Vi garanterar aldrig ett visst antal gäss utan det är jakt på naturens villkor och det är delvis ni själva som kan bidra till resultatet genom att gömma er ordentligt och locka ner gässen till bra skotthåll.

I priset ingår:
- Gåsjakt under en dag
- Anvisning av jaktledningen
- Utrustning: lån av bulvaner, blinds och camonät

Ingår ej:
- Boende, går att köpa till i varukorgssteget.
- Transporter
- Måltider

Visa mer

Om denna aktivitet