Top Menu

mall

Fiskekort Svanisträsk

Adress: Svanisträskvägen, 961 98 Övre Svartlå Visa karta

Adress: Svanisträskvägen, 961 98 Övre Svartlå

Av fiskeentusiasterna betraktas öringfisket i Svanis som ett av de bättre i Norrland. Någon har talat om Europas bästa öringsvatten då fångster på upp till tio kilo har förekommit. Genomsnittsvikten ligger i dag på ca 4-5 kilo.

Sjön hyser även mycket grov abborre, fångster på 1-1.5 kg är inte ovanligt. En liten population gädda finns i sjön. Grov lake, siklöja, nors, spigg och röding finns också i Svanisträsk.

Upptäck detta fantastiska område som består av nitton sjöar och tjärnar av varierande storlekar och innehåll. Allt är insprängt i ett naturskönt bergsområde med myrmark, tallhedar och trollska forellbäckar.

Hos oss har ni möjlighet att hyra stugor med 4 bäddar. Även en 10-bäddstuga finns. Ni kan komplettera stugan med självhushållsutrustning, det vill säga hyra gasolkök, pannor och porslin. Ni kan hyra båtar, motorer och bränsle, fiskeutrustning, ekolod och guider. Det finns bakvalar (vindskydd) på 4 ställen runt sjön. (se kartan). Rastplatser finns på 15 ställen runt sjön. Det är INTE tillåtet att elda på några andra platser än de av oss iordningställda.

Övrigt
Ni får mest fisk om ni fiskar med imitationer av siklöja, både som vobbler, tubflugor och långedrag. Även torrfluga under de intensiva kläckningarna av sjösandsländan. Det går dessutom mycket bra att fiska från land med spinn samt bottenmete. Det har även blivit mycket populärt att flytringsfiska här.

Show more
Stuga

Camp Svanis

Avstånd: 10 meter
Hela vistelsen i våra stugor samt i kåtan präglas av ett avkopplande och avstressande boende, som en stark kontrast till det höga livstempo vi är vana vid. Här hittar Ni er själva och ett sätt att leva.