Cykla dressin på Smalspåret Hultsfred-Målilla

Adress: Björkuddvägen, 577 38 Hultsfred Visa karta

Adress: Björkuddvägen, 577 38 Hultsfred

Vill du uppleva smalspåret mellan Hultsfred och Målilla på annat sätt än på tåg, cykla dressin istället. Ett miljövänligt sätt där du själv står för kraften Man startar vid Björkudd i Hultsfreds södra och kan cykla totalt 12 km ner till Målilla.

Söder ut från Hultsfred, de 12 kilometrarna ner till Målilla gamla sanatorium, hålls järnvägen öppen för dressintrafik. Det är en mycket speciell känsla att trampa iväg utmed spåret.

Lite tungt kanske från start, men när man väl fått upp farten går det nästan av sig själv.

Arrangörerna har satsat på sina dressiner, lättrullande, enkla att trampa och med gott om plats för picknickkorgen på ”sidvagnen”.

Långa sträckor går järnvägen långt från allfarvägarna. Biltrafik och vägar ser man sällan på turen ner till Målilla Sanatorium. På vägen passerar man Hesjön, traktens vackraste badsjö. Men inte vid sidan av, nej, järnvägsbanken går rakt igenom sjön. Här vid sjön på Målillasidan har man gjort i ordning en rastplats med bord, bänkar och grillplats. Ja det finns till och med ett litet hus med hjärta på dörren. En tur med dressin på Smalspåret är en verklig sommarupplevelse, en sådan man kommer ihåg en vinterdag när det är tre grader och regnar horisontellt ute.

Vid Björkudd där dressinen startar och slutar finns en kiosk där du kan köpa glass, dricka, kaffe och kaka.

Visa mer

Om denna aktivitet