Paddla kajak på Solgen

Adress: Hammar 4, 575 94 Eksjö Visa karta

Adress: Hammar 4, 575 94 Eksjö

Nyfiken på kajakpaddling? Gillar du att upptäcka naturen? Kajak är ett härligt sätt att tyst glida fram i vattnet & komma nära öar, stränder & natur- och fågellivet.

Kajak är ett underbart sätt att uppleva naturen, fågellivet och vattnet där man sitter djupt ner i kajaken i höjd med vattenytan. Ljudlöst paddlar man nära öar och stränder, och stör inte naturen nämnvärt. Hammar ligger strategiskt mitt på Solgen och lagom turer är både södra och norra delen av sjön runt öar alternativt paddla en kortare eller längre tur i Solgenån till Värne eller i Solgenån norrut (till Markestad). Det finns tre naturreservat i Solgens övärld, spana gärna efter storlom, utter, fiskgjuse eller havsörn längs stränder, öar eller i ån. Fina rastplatser är till exempel Mellby badplats (med vindskydd, eldplats), Sörö eller Prästö i mitten av sjön. Besök också gärna fågeltornet i Söraby. Vi hyr ut tält (lämpligt för 2-4 personer).
Vid hyra av kajak ingår alltid flytväst, paddel, sittbrunnskapell, vattentäta packpåsar. Vi har tillgång till fyra enmanskajaker och en dubbelkajak, totalt kan upp till sex personer paddla tillsammans. Kajakerna har roder och är av modellerna Prijon och Seabird expedition/discovery.

Uthyrningsvillkor för båt/kajakuthyrning
•All paddling eller nyttjande av båtar sker på på egen risk och under eget ansvar. Eventuell skada på utrustning ersätts av kunden. Kunden ansvarar själv för egen försäkring.
•Lämna gärna en färdbeskrivning hos oss. Om du blir försenad ring snarast.
•Använd alltid flytväst i kajaken/båten.
•Du ska vara simkunnig och över 18 år (alt. barn/ungdomar i målsmans sällskap).
•Kajak och övrig utrustning ska återlämnas väl rengjord.

Förbokning via e-post/telefon.

Visa mer

Om denna aktivitet