Hyr roddbåt i Solgen

Adress: Hammar 4, 575 94 Eksjö Visa karta

Adress: Hammar 4, 575 94 Eksjö

Solgen är en känd fiskesjö och har bra bestånd av gös, gädda och abborre. Dessutom många andra arter, bland annat sutare, braxen , mört, sarv, lake, ruda, siklöja och signalkräfta.

Solgen är en del i Emåns vattensystem i Eksjö kommun och har en areal på 22 kvadratkilometer och ett största djup på 20 meter, medeldjupet är 5,4 m.
Vi har två roddbåtar med elmotor för uthyrning och säljer fiskekort för Mellby fiskekortsområde (vatten runt Mellby samt Solgenån). Även för den som inte är fiskeintresserad är det mycket fint att ta en tur med båten till öar, en tur i Solgenån eller tyst glida fram med elmotor och njuta av fågelliv och naturen. Vintertid är Solgen också mycket fint för pimpelfiske.
Avser roddbåt i plast eller aluminium, längd 3,70 med elmotor eller fyrtaktsbensinmotor, 2,5 HK, lämplig för två vuxna. Vid hyra av båt med motor ingår flytvästar, ankare, karta och fulltankad bensinmotor alternativt två batterier till elmotorn. Extra bensin finns att köpa i 5-litersdunk. Vid flerdagarshyra tar vi en deposition på 1000:-

Vi säljer fiskekort för Mellby fiskekortsområde, del av Solgen.
Priser:
60 kr/dag
250 kr/vecka
600 kr/årskort

Ungdomar under 15 år fiskar fritt. Fiske tillåtet med metspö, kastspö eller pimpelspö. Kräftfiske och nätfiske ingår ej. För ett naturligt och hållbart fiske och återväxt: minimimått gös 45 cm, släpp tillbaka stora fiskar, "catch&release" (dvs ta upp det du behöver för egen middag, släpp tillbaka resten).
Förbokning via e-post/telefon.

Visa mer

Om denna aktivitet