Top Menu

mall

Långasjönäs Camping & Stugby

Adress: Långasjönäsvägen 49, 374 91 Asarum
(visa karta)
Område: Blekinge

Camping | Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan man koppla av på riktigt, mitt i Karlshamns naturreservat med härlig utsikt över Långasjön. Här ligger vår camping & stugby, med ett stort urval av boendealternativ med olika standard.

Upplev den vackra och vilsamma naturen i Långasjönäs Naturreservat. Här kan man koppla av på riktigt, mitt i Karlshamns naturreservat med härlig utsikt över Långasjön. Här ligger vår camping & stugby, med ett stort urval av boendealternativ med olika standard.
På campingen finns cirka 90 platser och i vår stugby finns sammanlagt 53 stugor. Alla stugor i vår stugby har vacker utsikt över Långasjön och många av dem ligger bara några meter från vattenkanten. 7 stugor är friliggande med egen tomt. Några av dem har även en egen liten strand. Dessutom ligger Karlshamns kommunala och fina badstrand på campingens område, ett perfekt ställe för barn och familjer att bada och leka.
Långasjönäs fritidsområde ligger vid Långasjön i ett välbesökt område som gillas av såväl besökare som Karlshamnsbor. Långasjön har flera naturliga, små sandstränder och ett friskt, rent vatten. På campingen kan man hyra roddbåtar, kanoter & kajaker och även några cyklar finns. Här köper man också fiskekort till alla sjöarna. Runt alla omliggande sjöarna finns grillplatser mitt i vildmarken. Strövstigar av olika längd och Blekingeleden passerar genom området och många av våra besökare kommer hit för att ströva i Långasjönäs vackra naturreservat.
Många av våra besökare tycker dessutom om att fiska. Det finns fiskemöjligheter för både fritidsfiskare och mer seriösa sportfiskare och allt där emellan. Man kan fiska direkt vid campingen i Långasjön eller i Kroksjöarna, inte långt från campingen och stugbyarna. Här har ädelfisk inplanterats. Riktiga sportfiskare hittar också helt rätt här, för att vi är nära världens bästa och berömda laxfiskeområde i Mörrum, ett riktigt fiskeparadis. Här fångar man världens största laxar (över 1 meter), öring och regnbågsforell.
Inte långt från stugby och campingplats finns också Nytorpet - friluftsfrämjandets anläggning - med den vedeldade bastun, som ligger vid en av Kroksjöarna. Här njuter både Karlshamnsbor och turister av bastubad med efterföljande dopp i sjön. Från Nytorpet utgår fem markerade vandringsstigar mellan 1 - 8 km långa. Slingan som går runt Lilla Kroksjön är tillgänglighetsanpassad och 2,2 km lång.
Våra gäster på campingplatsen och i stugbyarna har tillgång till dusch och bastu i servicebyggnaden på campingen, en herr- och en damavdelning samt ett skötrum, som både mamma och pappa har tillgång till. Här finns också kök med matplats för dem som campar eller bor i någon av de fem mindre campingstugorna. Man får ett nyckelkort vid incheckningen, som ger tillträde till anläggningen. Avgift för varmvatten 5 kr/5 min.
Kolla gärna vår nya hemsida: www.langasjonas.com för att läsa mer om allt som finns att göra. Vårt nya bokningssystem ger nu också möjlighet att boka både stugorna och campingplatser via websidan och betala online.
Välkommen till Långasjönäs!

Faciliteter och service

 • Generella faciliteter
  Antal våningar: 1 Antal rum: 53 Antal barer: 1 Bastu
 • Byggnadsinformation
  1995 1965
 • Nöje
  Minigolf Lekplats

Jämför "Långasjönäs Camping & Stugby" med liknande boenden

Camping- och lägerplats för fiskare

Vackert beläget precis vid Mörrumsåns strand ligger Kronolaxfiskets två lägerplatser för uppställning av husvagn eller tält. Välj datum i kalendern.

Hotell Walhalla, Mörrum

Oavsett om ni kommer för att bo, äta, fiska, spela golf eller bara vara så är ni varmt välkomna till oss på Hotell Walhalla. Vårt mål är att vara det mer personliga alternativet, hos oss ska ni känna er som hemma.

Karta


Kundservice


Boka med oss!

 • • Inga bokningsavgifter
 • • Säker betalning online
 • • Bredast utbud av naturupplevelser

Kundservice

Boka med oss!

 • • Inga bokningsavgifter
 • • Säker betalning online
 • • Bredast utbud av naturupplevelser